Sunday, December 18, 2011

Aku Bukan Tomboy (2011)
Filem Aku Bukan Tomboy mengisahkan tentang si gadis Tomboy Farisa yang dibesarkan oleh bapanya selepas kehilangan ibunya sejak kecil. Di sebalik hati seorang gadis tomboy ini dia turut menyimpan hati kepada seorang lelaki, sama seperti perempuan normal yang lain. Akhirnya, tanpa disedari dia berada dalam percitaan tiga segi di antara 2 jejaka iaitu Harry dan Burn.

Di samping mengharungi lamunan percintaan dengan Harry dan Burn, Farisa turut tidak terlepas dari kecaman dan gangguan golongan ‘pengkid’ seperti Bell dan Sam. Farisa rupa-rupanya menjadi rebutan kepada Bell dan Sam yang mahu menjalinkan hubungan intim dengannya seperti pasangan bercinta. Farisa bosan dan rimas kerana enggan terjebak dengan hubungan songsang.

Persoalannya adakah terlalu sukar buat si gadis Tomboy untuk merasai kehidupan sebagai gadis normal yang bencikan hipokrasi demi memiliki cinta sejati? Sememangnya terlalu besar pengorbanan yang dituntut. ‘Aku Bukan TOMBOY’ sebuah filem bergenre komedi romantik bakal menjawab segalanya

Classification: PG13
Genre: Comedy / Romance
General Release Date: 17 Nov 2011
Distributor: Skop Production
Cast: Syamsul Yusof, Scha Al-Yahya, Shaheizy Sam, Eira Syazira, Harun Salim Bachik
Director: Syamsul Yusof

Size: 700MB
Audio Language: Malay
Runtime: 1 hr 33 minutes
Video: XviD @ 853 Kbps
Resolution: 704 x 400 @ 25.000 fps
Audio Format: AC3 CBR @ 192 Kbps @ Stereo @ 48000Hz

MediaFire Links

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...