Thursday, June 12, 2008

Cara-cara nak buang virus New Folder.exe


tentu korang penah hadapai prob. mcm task manager takleh bukak, run takde kat start menu, folder option tetibe ilang and etc.. problems tu terjadi sebab pc korang telah kene virus new folder.exe.. virus tue mmg menyusahkan kite kalo pc kite kene virus tue. biasanye virus tue merebak melalui pendrive or external hard disk... org yang create virus nie akan menempelkan satu koding kat pendrive or external hard disk dalam file aurtorun.inc. so antivirus takleh nak buang sebab file autorun tu mmg file windows..

okes kat sini aku de sharekan satu software yang leh clean pc korang..die leh buang virus tue and mengembalikan pc seperti sediakala (bagi wujud balik run, taks manager and folder option). korang leh donwload software tu kat link bawah..


>download here<


okes skang aku nak ajar cara-cara nak guna software nie..

1.korang double klik kat file yang korang download tue..
2.pastu akan muncul la windows seperti rajah kat bawah..


3. Pastu klik kat button Yes.
4. Then akan muncul windows seperti rajah di bawah.


5. pastu korang klik pada butang Restore Windows Default Setting.. kemudian akan keluar seperti paparan rajah di bawah.


6. Selepas tu, tick pada semua kotak seperti rajah diatas. dan kemudian klik Ok.
7. selepas klik ok, akan keluar satu dialog box yang menyatakan proses telah berjaya seperti rajah di bawah.

8. kemudian tekan ok dan software tersebut akan memberitahu untuk restart balik pc seperti dalam rajah di bawah..


9. so pc korang telah kembali seperti sedia kala sebelum terkena virus tersebut...
diharap tutorial ini membantu anda dalam membuang virus tersebut..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...